De praktijk biedt psychologische hulp aan mensen van 18 jaar en ouder. Wanneer het met jezelf in je thuissituatie, op je werk en/of bij je studie niet lekker gaat en je het idee hebt dat je er zelf niet uit komt. Dan kan het goed zijn om daar ondersteuning bij in te schakelen.
Er zijn veel verschillende redenen waarom je je kunt aanmelden.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
Angstklachten.
Angsten kunnen zich op verschillende manieren uiten, zoals een paniekaanval, faalangst, een fobie of dwangklachten. Angsten ga je het liefst uit de weg, maar daarmee worden je klachten juist erger.
Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.
Je hebt een of meerdere nare gebeurtenissen (trauma’s) meegemaakt die je niet hebt kunnen verwerken en waar je last van blijft houden.
Stemmingsklachten.
Je voelt je al een langere tijd somber, hebt last van negatieve gedachtes, hebt weinig zin om iets te ondernemen en voelt je lusteloos. Je slaapt meer of juist minder dan gewoonlijk of je eet meer of juist erg weinig.
Sociale problemen.
Je weet niet goed hoe je moet reageren in sociale situaties, je bent te assertief of juist te verlegen, je vindt het lastig om sociale contacten aan te gaan en/of te behouden.
Identiteitsproblemen.
Jij of de mensen om je heen hebben moeite met je seksuele, gender-identiteit en/of andere aspecten van jouw identiteit.
Zelfbeeld.
Je bent onzeker over wat je kunt en doet, je ziet vooral de dingen die niet zo goed gaan en als iemand je een compliment geeft, vind je het lastig om die geloven. Je legt de lat voor jezelf te hoog, waardoor het lastig wordt om tevreden te zijn met de resultaten die je behaalt.
Slaapproblemen.
Je kunt overdag niet goed functioneren, omdat je te vermoeid bent. ‘s Avonds heb je moeite met inslapen en/of doorslapen of je hebt last van terugkerende nare dromen.
Spanningsklachten.
Je hebt veel last van stress en kunt daardoor minder goed functioneren. De spanning die je hebt, kan zich uiten in lichamelijke klachten als buikpijn of hoofdpijn.
burn-out.
Je voelt je emotioneel uitgeput en je hebt geen energie om de activiteiten te doen die je voorheen weinig moeite kostten. Burn-out klachten zijn vaak werkgerelateerd, maar kunnen daar ook los van staan. Wanneer er naast de burn-out klachten geen andere klachten spelen, dan wordt dit vaak niet door je zorgverzekeraar vergoed.