Ben je 18 jaar of ouder, dan wordt de vergoeding betaald door je zorgverzekeraar. Behandelingen worden door de zorgverzekering vergoed als er sprake is van een psychische diagnose (zoals angst, depressie, autisme spectrum, ADHD, tics, eetstoornissen enzovoorts) en er een verwijsbrief van de huisarts is.
Je basisverzekering vergoedt geen afzonderlijke gesprekken, maar zorgpakketten binnen de Basis GGZ (behandeling Kort, behandeling Middellang of behandeling Intensief). Dit is onder andere afhankelijk van (de ernst van) je klachten.
Je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar houdt wel rekening met de wettelijk verplichte eigen risico.
Met de grote verzekeringen (DSW, VRZ, Caresq, Zilveren Kruis, CZ, Menzis, VGZ en de daarbij horende labels) is een contract afgesloten voor behandelingen binnen de Basis GGZ, waardoor het maximale vergoed wordt. Hoeveel precies is afhankelijk van je verzekeraar en de ernst van je klachten.
Heb je een budgetpolis zoek dan goed uit of je verzekering ondanks het contract wel of niet uitbetaalt!
Wanneer de zorgverzekering de behandeling niet vergoedt (omdat er geen psychische diagnose is, je geen psychische diagnose wilt of geen tussenkomst van je huisarts) dan zijn de kosten €90,- per gesprek.
Afspraak afzeggen:
Wanneer je een geplande afspraak af wilt zeggen, dan dien je dat minimaal 24 uur van te voren te doen. Dit kan telefonisch of via e-mail (het verzetten van een afspraak kan telefonisch). Zeg je niet af of doe je dit te laat dan zal € 55,- in rekening worden gebracht. Dit geldt in alle gevallen, dus ook als je onverhoopt ziek mocht worden. Deze kosten worden niet vergoed door de verzekering.