De praktijk biedt psychologische hulp aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar en hun ouders.
Je kunt zelf tegen zaken aanlopen die niet lekker lopen, maar het kan ook zijn dat je omgeving (ouders, school) merkt dat het niet goed met je gaat.
Er zijn veel verschillende redenen waarom je je kunt aanmelden.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
Angstklachten.
Iedereen is wel eens bang, maar als je daar te veel last van hebt, is het goed om ermee aan de slag te gaan. Ook kan je angst ervoor zorgen dat je allerlei dingen op een bepaalde manier moet doen of denken (dwang).
Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.
Je hebt een of meerdere nare gebeurtenissen (trauma’s) meegemaakt waar je last van blijft houden.
Stemmingsklachten.
Iedereen heeft zich wel eens somber gevoeld en niet veel zin gehad om dingen te doen. Dat is een normale emotie en dit gaat vaak na een paar dagen weer over. Maar wanneer deze stemmingsklachten langer dan twee weken aanhouden, is er mogelijk sprake van een depressie.
Sociale problemen.
Je weet niet goed hoe je moet reageren in sociale situaties, je wordt snel boos of durft niet goed iets terug te zeggen, je vindt het lastig om vrienden te maken en/of te houden of je wordt gepest.
Identiteitsproblemen.
Je bent je eigen persoonlijkheid aan het ontwikkelen en je hebt het gevoel dat je anders bent dan mensen in je omgeving. Dat kan zorgen voor vragen, onzekerheid of spanning.
Spanningsklachten.
Je hebt veel last van stress en kunt daardoor bijvoorbeeld je toetsen niet goed maken. De spanning die je hebt, kan zich uiten in lichamelijke klachten als buikpijn of hoofdpijn.
Slaapproblemen.
Je hebt moeite om ’s avonds in slaap te komen of je wordt ’s nachts telkens weer wakker.
Opvoedproblemen.
Als ouder probeer je je kind zo goed mogelijk op te voeden en te ondersteunen, maar soms weet je niet hoe je het handigst op de emoties of het gedrag van je kind kunt reageren.