Hoe gaat het vanaf de aanmelding?
Vanaf 16 jaar kun je jezelf aanmelden. Voor kinderen jonger dan 16 jaar melden je ouders je aan. Beide ouders moeten het goedkeuren. Bij gescheiden ouders dient de ouder die de aanmelding niet doet, schriftelijk toestemming te geven. Ook kan de huisarts rechtstreeks aanmelden.
Soms twijfel je of je je aan moet melden. Bel dan, of laat je ouders bellen, voor een informatief telefonisch gesprek, waarin we samen kunnen bekijken of het handig is om je aan te melden of dat je beter ergens anders terecht kunt.
Na aanmelding hebben we telefonisch contact om wat gegevens, zoals je adres en BSN-nummer, te verzamelen en kort de reden van aanmelden door te spreken. Daarna volgt een afspraak voor het eerste gesprek (intake).
Intake
Tijdens de intake wordt verder gesproken over de reden van aanmelding, de geschiedenis van de problemen, wat er goed gaat en welke vragen er zijn. Jonge kinderen zijn meestal niet bij het intakegesprek aanwezig.
Aan het eind van de intake wordt een voorstel voor de verdere behandeling besproken.
Behandeling
Afhankelijk van je klachten, vraag en behandelafspraak hebben we verschillende gesprekken met jou en/of je ouders of mogelijk andere mensen die belangrijk zijn om erbij te betrekken.
Vaak zul je opdrachten meekrijgen die je tussen de gesprekken door uitvoert en die we daarna samen doorspreken.
Meestal zullen de contacten bestaan uit gesprekken, maar ook kunnen andere vormen gebruikt worden, zoals tekenen, spel, rollenspelen, dagdroomtherapie en EMDR.
Afronden
Wanneer je klachten zijn opgelost of zo verminderd zijn dat je zelf weer verder kunt, dan beëindigen we de begeleiding.